søndag 5. september 2010

Reisen til Krakow

Tidlig torsdag morgen den 2 september starter min, mamma, pappa, Quick og Lotta sin reise ut i Europa. Reisefebeberen var høy, og sommerfuglene fløy ganske villt i magen. Men avsted dro vi med full lastet bil. Første etappe gikk til Flensburg i Tyskland hvor vi fikk rom på et flott hotell og var ute og spiste god mat. Like ved var en park med kaniner. Gjett om Lotta syntes det var gøy. Hun blir nok en flott sporhund. Tidlig fredag startet vi videre mot Krakow. Jo da, motorveiene i Tyskland gikk fort og greit og vi var spente på Polen... Skal si dere det var sjokk. Rett inn på en vei det ikke gikk ann å kjøre på. Det humpet og ristet og vi trodde vi var tilbake på 1800 tallet og vurderte snu og dra til Kroatia... Men etter ca 3 mil ble alt mye bedre.... Eller veien ble bedre, men da skal jeg si dere tempoet ble noe annet. Så ganske fort ble vi sultne og var litt utmattet og tenkte spise. Stoppet på en taverna. det luktet godt og alt var greit, til det viste seg de tok kun sloti. Ikke euro og ikke kort... Så da kjørte vi videre, jeg som sjåfør. Og nå var det virkelig motorvei. En fil med stort sett tungtransport i rundt 90-100, og ei fil som gikk i 150. Og kjørte jeg ikke i 150 så tutet og blunket de i alle retninger så var bare sette tunga rett i munn og kjøre som faen. Og frem kom vi :)

Hotellet er "litt på landet" men vi har funnet ut at man må se det positive, og bilen står tryggt ;) Heldigvis resturant på hotellet sa vi... Men maten, nei den var ikke topp. Og faktisk må sies at maten på stoppen i Tyskland heller ikke var god. Så spise måtte vi. Mette ble vi og senga lokket fort.

Lørdag var sightseeing dag. Været var OK med ca 15 grader og GPSèn tok oss greit til byen. Det er en fin og koselig by, med masse butikker og resturanter og ikke minst severdigheter.

Hundene var med med og byhunder er de til gangs. Lotta slet med alle duene da... De var ultraspennende og med ca 1000 så blir det slitsomt. Folk er kjempe koselige og hundene ble hilst på av mange. Det er ingen fare være turist med hund i Polen.

Slitne etter dagen skulle vi spise på vår vidunderlige resturant her. Slå til med ordentlig indrefilet. Gjett om de banket og slo på kjøkkenet,,, Dette blir ikke bra sa vi. Og det ble det ikke. Hvit saus med pepper på (trodde vi) Så tok vi en bit og der var en kilo, nei ikke pepper, men SENNEP. det hater både jeg og pappa. Så da ble noen pommes til middag. Ha ha ha. Og vel nede på rommet så skulle vi ordne GPSèn til utstillingen. Ja, og da var den DØD. Krise ja. Men google maps, snille folk på hotellet så kart ble det.

Så søndag (i dag) så setter vi oss småspente i bilen med veldig god tid. Og i første lyskryss er det jammen skiltet med hunder... Dvs 20 min unna utstillingsplassen. Skal si det var luksus, og alt arbeid forgjeves (nesten, for vi skulle jo tilbake også) Så ventet og ventet vi da. Sjekket katalog og så på hunder. To av hundene med far fra samme kennel som Lotta, to storoppdrettere ble vi fortalt, og spenningen steg. Quick inn som champion hanne. Excellent 1!!! Beste hannhundklasse- nr 1!!!!!! Cert og cacib. Så Lotta i åpen tispeklasse. Excellent 1 :) Beste tispeklasse= cert og cacib. SÅ da måtte jeg også til pers for her skulle gåes bir og bim!! Quick bir.

I gruppa ble han plukket ut blant de 6 siste men dessverre ikke plassert, men dagen var jo topp uansett. Ikke minst med nyhetene fra Norge om at Nelli fra mitt oppdrett fikk cert og ble norsk champion på Hundorp i dag. Herregud for en hærlig dag :) Man kan jo ikke annet enn å sveve!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Tilbake på hotellet kom vi også. Til og med med ny GPS handlet på veien, god mat kjøpt på veien og nå er det god vin i glasset og en liten feiring før ferden går videre til Kroatia!!!!!!!!!!!!!!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar