torsdag 16. september 2010

Rabac, Kroatia

Mandag den 6 september gikk reisen videre fra Polen til Kroatia. Midtuken skulle tilbringes på kysten, nærmere bestemt Rabac, og vi håpte på noen "sydendager". Det var en ganske lang reise men fine veier og glede gjorde reisen fin. Vi kom inn i Isteria gjennom Slovenia og skal si det var passkontroll og tollkontroll. Merket godt vi kom ut av EU igjen, men vi slapp da tømme bilen :) Siste to timene med kjøring var på smale veier. Og når GPS (eller Jørgen som vi kaller han da stemmen heter det) sender oss på krøtterstier var litt lange, men i ettertid veldig morsomme. Vi kom svingende rundt ei kirke som vi aldri ville kommet rundt med f.eks en caravelle, og når vi så annet enn murvegger var der masse kuer...  Men ca kl 19 var vi vel fremme i Rabac.

Hotelleier ventet på oss, og sa vi hadde fått et annet rom enn bestilt. Ja, ja, tenkte vi det er vel greit. Og skal si det var greit jeg. fra en vanlig leilighet nesten under bakkenivå fikk vi suite på toppen. To bad, spiseplass, sofa, flott veranda med nyyyydelig utsikt og alt vi egentlig kunne ønske.

Dessverre var ikke værgudene så snille med oss som vi håpte men vi hadde 3 deilige dager og en hvor vi følte vi var i syden. Med nydelige berg, fin strand (rullesten) ok og badevann var det litt balsam for sjelen. Et bad, pizza på strandrestauranten, is på promenaden og alt som hører med. Det utrolige er at når man vandrer slik med hunder så er ikke det første man får menyen men en kopp med vann til hundene... Det er virkelig ikke problem være turist med hund. Tenk om de kunne være like glade i hunder her hjemme :) For de som ønsker annet enn sandstrender med fin sand som gyver overalt og skinnende rent vann, så anbefaler jeg virkelig kysten av Kroatia. Bergene er så flotte, det er dusjer og skiftebuer og alt er så flott.
Vi hadde også utrolig masse gøy. Det språklige lagde mye humor. De voksne i Kroatia er oppvokst med tysk og på Istria snakker de også italiensk, men vi snakker liksom mest norsk og engelsk :) Heldigvis kan både jeg og pappa noe tysk, men absolutt ikke på lange samtale nivå, og mange ord husker man jo ikke. Så da vi måtte begynne breke (bæææææææææ) på restaurant for å bli forstått lo det mange ha. He he he.

Det var 3 veldig gode feriedager i allefall :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar