torsdag 20. januar 2011

Siste nytt ;)

Jeg må være verdens mest elendige blogger :( Men nå kommer da litt nytt fra oss... Godt nyttår forresten ;)

Aller siste nytt er at i dag var vi hos vetrinæren med Cherie og hun ble helsesjekket helt frisk og klar for avl :) Litt spent var jeg pga patellaoperasjonen hun hadde, men patellaen på friske beinet er helt fin og vi må bare tro som vi og vetrinærene har trodd hele tiden at det var kun skaden som var årsaken til operasjon. Jeg helsesjekker alltid hundene mine med skriftlig helseattest som valpekjøperene får, og det var ekstra godt kunne få uten anmerkning på patellaen denne gangen.

Hannhund er bestemt som mange vet og det blir den kjekke svensken Rollex :) Kombinasjonen blir en linjeavl på Langvads Sabelle som er Cherie og Rollex sin bestemor. Hun er en av de mestvinnende bretoner i Norge og har en eventyrlig resultatliste med blant annen NM gull 2010 for lag, 1 VK med CK og en rekke andre premieringer. Stamtavlen til kombinasjonen vil ellers blir med et stort antall godt premierte hunder, både på jaktprøve og utstilling. Rollex har 5 x 3 ØKL (fjell) og 1 pris elite fra jakt og 1 BK fra utstilling. Han er en ganske stor hanne med sine 52 cm i mankehøyde og har ganske mye svart farge, men vi håper Cherie med sine 47 cm og en god del ren hvit farge skal oppveie dette en del :) Vi er i allefall utrolig spente og har stor tro på denne kombinasjonen.

På utstillingsfronten startet Titti året med å delta på my dog i Gøteborg. En stor utstilling med 40 og 44 påmeldte havanais de to dagene. Hun kom hjem med en rød sløyfe og en HP så vi er godt fornøyd med det. kristikkene var kjempe gode og vi gleder oss til fortsettelsen :) Hun er nå 11 mnd og jeg setter inn et bilde jeg tok etter bad den dagen.

Vi venter fortsatt spent på Nancy. En mnd igjen til hun er klar for blodprøve nå, så vi håper inderlig det går bra denne gangen og at hun kommer hjem til Norge snart. Det var litt gøy å lese fra dogs4all i hundesport nå, for det sto nemlig at både BIS 2 (terrier) og BIS 4 (weimaraner) var fra Kroatia. Da nok noen både er skeptiske til hunder generelt og verdien på utstillingsresultater fra Kroatia og andre nærliggende land synes jeg det var et litt morsomt kvalitetstempel. Spesiellt var det jo gøy for Quick sine gruppeplasseringer der nede, når det faktisk kom en terrier nettopp derfra og hit og ble BIS 2!! Og da dermed også var BIG 1! Jeg kaller det litt svar på tiltale :)

1 kommentar:

  1. lykke til med parring, blir spennende for dere dette:)
    Er helt betatt av Titti sin flotte pels og ikke minst farge, ønsker meg en Havanais med akkurat den fargevarianten:) Ønsker deg masse lykke til på utstillinger fremover, vår første blir på Manger:)
    Ha en fin dag, Klem fra Bente & Fancy:)

    SvarSlett