mandag 25. oktober 2010

Cherie- jaktprøve og litt div

I helga har Bjørn Roger og Cherie gått jaktprøve, Mjøsprøven to. Lørdag ble det to slipp, ingen premie men gode tall 5-5-6-5-5-4. Søndag ble en lang og nervepirrende dag. Det tok lang tid før jeg hørte noe fra BR. I to tida ringte han og sa han var videre etter slipp to. Cherie gikk bra nok til fornyet tillit men hadde svingt litt i intensitet. jakting på jorder var noe merkelig mente hun nok, men så fort det skog var det full intensitet. Så ble det stille igjen... Klokka nærmet seg vel 16 da det kom sms med vi er videre fra slipp 3. Klokka 17 ringer gubben- først sier han at nå er vi ute. Neeeeeeeeei, sier jeg, så kommer det stolt "med 3 AK". He he, for en jubel det ble. Hun hadde fortsatt godt meget bra, og det hele endte med dobbeltstand for henne og makker. De kom inn fra hver sin side og tok stand på tidelet samtidig, så ingen sekundering. Det ble samarbeid om reis, og begge reiste nøyaktig. Dobbeltrop med sitt- begge sitter. To skudd. BR får beskjed om å kalle inn Cherie og hun kommer. Makker utreder fint og kalles inn. Så utreder Cherie fint. Cherie får 3 AK mens makker får 2 AK pga et tidligere fuglearbeid.

Kritikken ble som følger:

Cherie går et  godt søk i stor fart. Fin stil og god kontakt med fører. Senerer går Cherie fortsatt meget godt, men med noe varierende intensitet. Makker støkker fasan som også Cherie har sjans på. Fortsetter energiskt og godt jaktbart søk i flere typer terreng. Cherie holder et godt jaktbart søk dagen gjennom. Samtidig med makker fester Cherie stand. På kommando reises fasan villig og presist. Rolig i oppflukt og skudd. Utreder. En god jakthund som i dag tildeles en velfortjent 3 AK.

Dagens tall: 4-4-6-3-3-3

Presisjon 4

Reisning 5

1 stand med makker

Slipptid 15 min x 4

Dommer: Ole Hagen
Vel hjemme var det en ganske sliten breton som spiste masse mat og fant seg plass i senga til mor og far :) Det er så klart fullt lovelig når man har vært så flink!!!!
I dag mandag er det ganske godt å ta det rolig, være varm og god også sier hun :) Selv om jeg er rimelig sikker på hun uler og vil ut uansett om sele til sykkeltur eller dekken til jakt kommer frem. Energien kommer liksom så brått frem igjen for en godt trent breton med de rette innstinkter.

Nå har planleggingen av kull på snuppa vår virkelig kommet opp i dagen. Med den flotte jaktsesongen, prøveresultatet, HD A og en fin hund blir det veldig spennende.

Vi har også oppdatert litt om Cherie på hjemmesiden: www.mizora.net

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar